Ik ben Marijn van der Zwaard, zwangerschapscoach. In 2016 voltooide ik de opleidingen HypnoBirthing®-The Mongan Method en Docent Natuurlijk Zwanger bij MAMZ Academy. Daarnaast volgde ik trainingen in zwangerschapsmassage, rebozotechnieken en Spinning Babies, gericht op ruimte maken in het bekken voor een soepele bevalling. 

Kennis en een open mind

Ik heb veel geleerd over de fysieke, mentale en emotionele kanten van de zwangerschap en bevalling. Van verloskundetheorie tot ontspannings- en ademhalingstechnieken, zwangerschapsyoga en drukpunten uit de shiatsu-leer. Door deze combinatie van kennis op verschillende gebieden kan ik zwangere vrouwen en hun partners zo volledig mogelijk begeleiden bij een gezonde zwangerschap en een ontspannen voorbereiding op de bevalling. Dat doe ik met veel liefde, inlevingsvermogen en een open mind.

‘Daarom gun ik alle baby’s een fijne tijd in de buik en een goed welkom op de wereld’

Fijne ervaring

De vroegste indrukken, zelfs wat hij of zij meemaakt vóór de geboorte, zijn van invloed op het verdere leven van je baby. En moeder of vader worden is een ervaring die je nooit meer vergeet. Daarom gun ik alle baby’s een fijne periode in de buik en een goed welkom op de wereld. En hun ouders mooie herinneringen aan deze tijd. Daarbij helpen, al is het maar een beetje, vind ik het leukste aan mijn werk.

Tekstredacteur

Ik werk ook als tekstredacteur voor Ouders van Nu en ik vertaal boeken over onder meer de zwangerschap, yoga en voeding (www.verseletters.nl). Wil je een persoonlijk verslag van de geboorte van jullie baby? Ik schrijf het graag voor je, ook als je geen cursus bij me volgt. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Last but not least: ik kreeg zelf een zoon in 2009 – Oscar heet-ie – samen met mijn grote liefde Paul.