Ligt je baby in stuit en ben je 33 weken of langer zwanger? Dan kunnen verschillende technieken en houdingen hem of haar helpen (uitnodigen) om alsnog de ideale positie voor de geboorte in te nemen. Je leert ze tijdens een ontspannen consult en krijgt makkelijke instructies mee voor thuis.

Hieruit bestaat het consult:

  • Uitleg. Ik vertel je wat we gaan doen en waarom dit de baby kan helpen de draai te maken.
  • Ontspanning. Met massage en rebozotechnieken (massage met een doek) maak ik je buik- en bekken losser om ruimte te creëren.
  • Houdingen. Specifieke houdingen zorgen voor gelijkmatige rekking van de spieren en banden in het bekkengebied. Er ontstaat symmetrie en balans en daarmee meer bewegingsruimte voor de baby.    
  • Moxa. Bij deze behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunst verwarm je een specifiek acupunctuurpunt met een moxastick. Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum verdubbelt dit de kans dat de baby draait, mits je tijdig begint. 

Het consult duurt anderhalf uur en is naast heel zinvol ook fijne ontspanning en aandacht voor jou en je baby. Nadat we alle technieken en houdingen samen hebben gedaan, krijg je een duidelijke handleiding mee voor thuis.

Kan je partner meedoen? Heel fijn, dan leert hij meteen hoe het moet. Mocht het niet lukken om binnen korte tijd samen af te spreken, dan komen jullie er met de instructies ook prima uit.

Klik hier voor het tarief en om het consult te boeken.