Ik ben Marijn van der Zwaard en ik ben zwangerschapscoach omdat ik van mensen hou (héél kort samengevat). In 2015 en 2016 volgde ik de opleiding Docent Natuurlijk Zwanger, aangevuld met de training HypnoBirthing®-The Mongan Method en andere bijscholingen (zie onderaan). Het beste daarvan zit in mijn zwangerschapscursus met hypnobirthing en zet ik in bij privécoaching.

Kennis en empathie

Ik heb veel geleerd over de fysieke, mentale en emotionele kant van het krijgen van een kind. Maar ook over hoe de baby de zwangerschap en geboorte ervaart en de invloed hiervan op onder meer het hechtingsproces met de ouders. Met alle kennis die ik opdeed, een bak levenservaring, veel empathie en een open mind ondersteun ik zwangere vrouwen en hun partners bij het (opnieuw) ouders worden. Lees verder onder de quote…

‘Moeder of vader worden is een gebeurtenis die je voorgoed verandert’

Life changing event

De vroegste indrukken, ook wat hij of zij meemaakt vóór en tijdens de geboorte, zijn van invloed op het verdere leven van een baby. En moeder of vader worden is een gebeurtenis die je voorgoed verandert. Daarom is échte aandacht voor deze periode, op een manier die bij je past, zo zinvol. Het is bepalend voor hoe je als gezin verdergaat. Daarbij helpen vind ik het leukste aan mijn werk. Het blijft fascinerend: het ontstaan van een nieuw individuutje, hoe ingenieus het geboorteproces in elkaar zit, hoe ons brein werkt en onze intuïtie, de transformatie van angst voor de bevalling naar vertrouwen, hoe uniek en fantastisch mensen zijn, waar ze toe in staat zijn… ik ben telkens weer getuige van wat het leven mooi maakt.

Tekstredacteur

Ik werk ook als tekstredacteur voor Ouders van Nu en ik vertaal boeken over onder meer de zwangerschap, yoga en voeding (www.verseletters.nl). Wil je een persoonlijk verslag van de geboorte van jullie baby? Ik schrijf het graag voor je, op basis van een interview en in een creatieve, heerlijk leesbare vorm. Ook waardevol voor je kind om ooit zelf terug te lezen hoe hij of zij ter wereld kwam! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Moeder

Last but not least: ik kreeg zelf een zoon in 2009 – Oscar heet-ie – samen met mijn grote liefde Paul. Het was een medische bevalling (ik heb diabetes 1), ik had graag willen weten wat ik mensen nu leer, maar wat vooral is blijven hangen is kracht, liefde en zélfs romantiek. Een bevalling is maar deels in woorden te vatten, het is zo individueel en mijn verhaal zal nooit dat van een ander zijn. Ik gun elke ouder zijn of haar eigen unieke, positieve ervaring.

 

Relevante opleiding en trainingen

• Docent Natuurlijk Zwanger bij MAMZ Academy, met modules verloskundetheorie (fysiologie en pathologie), fysiotherapie, yoga, ademtechnieken, meridiaanleer, acupressuur, moxa, shiatsumassage voor de zwangerschap en coachingsvaardigheden. • HypnoBirthing – The Mongan Method • Opleiding resetmethoden na een traumatische bevalling voor verloskundigen (o.a. EMDR) bij Arjenne Hoeksema • Rebozotechnieken + rebozosluiting door Thea van Tuyl • Spinning Babies – introductietraining • Bijscholing zwangerschapsmassage bij BiA Doula • Bijscholing massage na een miskraam bij BiA Doula • Bijscholing Birth From the Baby’s Perspective door Matthew Appleton • Bijscholing Obstetric Violence door Rebekka Visser • Bijscholing hypnosetechnieken door Jolanda van den Bosch • Bijscholing Coachingsvaardigheden voor geboortewerkers door Monique van der Werff (Praktijk Eja) • Landscape of Loss – Ondersteuning bij verliesgeboorte door Laurina Cerredo • Studiedag ondersteuning bij abortus en zwangerschapsafbreking door Laurina Cerredo • Bijscholing Fysiologie van de baring door Rebekka Visser • Reiki 1 en 2