Ik ben Marijn van der Zwaard en ik ben zwangerschapscoach omdat ik van mensen hou (héél kort samengevat). In 2015 en 2016 volgde ik de opleiding Docent Natuurlijk Zwanger, aangevuld met de training HypnoBirthing®-The Mongan Method. Verder deed ik bijscholingen in o.a. rebozo, zwangerschapsmassage en Spinning Babies, gericht op ruimte maken in het bekken.

Kennis en een open mind

Ik heb veel geleerd over de fysieke, mentale en emotionele kant van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Van verloskundetheorie tot ontspannings- en ademtechnieken, zwangerschapsyoga, acupressuur, moxatoepassingen en (kraambed)massage. Maar ook over hoe de baby de zwangerschap en geboorte ervaart en de invloed hiervan op onder meer huilgedrag en de hechting met de ouders. Door deze combinatie van kennis over de pre- en perinatale ontwikkeling, de bevalling en de postpartumperiode, kan ik zwangere vrouwen en hun partners zo volledig mogelijk begeleiden in deze onvergetelijke tijd. Dat doe ik met veel liefde, inlevingsvermogen en een open mind.

‘Daarom is échte aandacht voor deze periode, op een manier die bij je past, zo zinvol’

Life changing event

De vroegste indrukken, ook wat hij of zij meemaakt vóór en tijdens de geboorte, zijn van invloed op het verdere leven van een baby. En moeder of vader worden is een gebeurtenis die je voorgoed verandert. Daarom is échte aandacht voor deze periode, op een manier die bij je past, zo zinvol. Het is bepalend voor hoe je als gezin verdergaat. Daarbij helpen vind ik het leukste aan mijn werk. Het blijft fascinerend: het ontstaan van een nieuw individuutje, hoe ingenieus het geboorteproces in elkaar zit, hoe ons brein werkt en onze intuïtie, de transformatie van angst voor de bevalling naar vertrouwen, hoe uniek en fantastisch mensen zijn, waar ze toe in staat zijn… ik ben telkens weer getuige van wat het leven mooi maakt.   

Tekstredacteur

Ik werk ook als tekstredacteur voor Ouders van Nu en ik vertaal boeken over onder meer de zwangerschap, yoga en voeding (www.verseletters.nl). Wil je een persoonlijk verslag van de geboorte van jullie baby? Ik schrijf het graag voor je, ook als je geen cursus bij me volgt. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Moeder

Last but not least: ik kreeg zelf een zoon in 2009 – Oscar heet-ie – samen met mijn grote liefde Paul. Het was een heel medische bevalling (ik heb diabetes 1), ik wist niets van alles wat ik nu aan mensen leer (had ik wel graag willen weten), allerlei emoties kwamen voorbij, maar vooral veel kracht en zélfs romantiek. Een bevalling is maar deels in woorden te vatten, het is zo individueel en mijn verhaal zal nooit dat van een ander zijn. Ik gun elke ouder zijn of haar eigen unieke, positieve ervaring.