Ik ben Marijn van der Zwaard, zwangerschapscoach. In 2015 en 2016 volgde ik de uitgebreide opleiding Docent Natuurlijk Zwanger, aangevuld met de training HypnoBirthing®-The Mongan Method. Daarnaast deed ik bijscholingen in onder meer zwangerschapsmassage, rebozotechnieken en Spinning Babies, gericht op ruimte maken in het bekken voor een soepele bevalling.

Kennis en een open mind

Ik heb veel geleerd over de fysieke, mentale en emotionele kant van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Van verloskundetheorie tot ontspannings- en ademtechnieken, zwangerschapsyoga, acupressuur, moxatoepassingen en (kraambed)massage. Maar ook over hoe de baby de zwangerschap en geboorte ervaart en de invloed hiervan op onder meer huilgedrag en de hechting met de ouders. Door deze combinatie van kennis over de pre- en perinatale ontwikkeling, de bevalling en de postpartumperiode, kan ik zwangere vrouwen en hun partners zo volledig mogelijk begeleiden in deze onvergetelijke tijd. Dat doe ik met veel liefde, inlevingsvermogen en een open mind.

‘Daarom gun ik alle baby’s een fijne tijd in de buik en een goed welkom op de wereld’

Fijne ervaring

De vroegste indrukken, ook wat hij of zij meemaakt vóór en tijdens de geboorte, zijn van grote invloed op het verdere leven van een baby. En moeder of vader worden is een ervaring die je voorgoed verandert. Daarom gun ik alle baby’s een fijne periode in de buik en een goed welkom op de wereld. En hun ouders de beste herinneringen aan deze tijd. Het is zo bepalend voor hoe je als gezin verdergaat. Daarbij helpen vind ik het leukste aan mijn werk. En het blijft fascinerend: het ontstaan van een nieuw individuutje, hoe ingenieus het geboorteproces in elkaar zit, hoe ons brein werkt en onze intuïtie, de transformatie van angst voor de bevalling naar vertrouwen, hoe uniek en fantastisch mensen zijn, waar ze toe in staat zijn… ik ben telkens weer getuige van wat het leven mooi maakt.   

Tekstredacteur

Ik werk ook als tekstredacteur voor Ouders van Nu en ik vertaal boeken over onder meer de zwangerschap, yoga en voeding (www.verseletters.nl). Wil je een persoonlijk verslag van de geboorte van jullie baby? Ik schrijf het graag voor je, ook als je geen cursus bij me volgt. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Last but not least: ik kreeg zelf een zoon in 2009 – Oscar heet-ie – samen met mijn grote liefde Paul.