Ligt je baby in stuit en ben je 33 weken of langer zwanger? Dan kunnen verschillende technieken en houdingen hem of haar helpen (uitnodigen) om alsnog de ideale positie voor de geboorte in te nemen. Je leert ze tijdens een ontspannen stuitconsult en krijgt makkelijke instructies mee voor thuis.

Hieruit bestaat het stuitconsult:

  • Uitleg. Ik vertel je wat we gaan doen en waarom dit de baby kan helpen van stuitligging naar hoofdligging te draaien.
  • Ontspanning. Met een verwarmende buikmassage en rebozotechniek (massage met een doek) maak ik je buik en bekken ontspannen om meer ruimte voor je baby te maken.
  • Houdingen. Specifieke houdingen zorgen voor gelijkmatige rekking van de spieren en banden in het bekkengebied. Er ontstaat symmetrie en balans en daarmee meer bewegingsruimte voor de baby.    
  • Moxa. Bij deze behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunst verwarm je een specifiek acupunctuurpunt van de blaasmeridiaan met een moxastick. Dit verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en kan de baby stimuleren te gaan bewegen. Volgens onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum verdubbelt moxa-therapie de kans dat een baby die in stuit ligt draait, mits je op tijd begint. 

Moxa is een heel veilige methode, maar er zijn wel wat contra-indicaties. Daarom doen we voorafgaand een intake per telefoon of mail. Overleg ook altijd even met je verloskundige of gynaecoloog als je een stuitconsult overweegt. Ik ben gecertificeerd om moxa-behandeling bij stuitligging te doen. 

Het stuitconsult duurt anderhalf uur en is naast heel zinvol ook fijne ontspanning en aandacht voor jou en je baby. Nadat we alle technieken en houdingen samen hebben gedaan, krijg je een duidelijke handleiding en moxasticks mee voor thuis. Het tarief voor dit consult is € 90 inclusief contact naderhand als je dit fijn vindt. Omdat geld in een situatie als deze geen struikelblok mag zijn: bel me gerust als dit in jouw geval zo is. We kunnen altijd overleggen over een oplossing.  

Kan je partner meedoen? Heel fijn, dan leert hij meteen hoe het moet. Mocht het niet lukken om binnen korte tijd samen af te spreken, dan komen jullie er met de instructies ook prima uit.

Klik hier om het consult te boeken of bel 06-14526548.